onsdag 29 juli 2009

Mellanmål

Jag fick en snilleblixt. Kokosplättar från i måndags + värma i mikron + massvis med smör = supergott! Nästan som mackor! Oh, jag älskar smör! Vi kör ekologisk Bregott. Mycket fett, mycket gott. Lite kolhydrater, lite skit. You get the idea!

Hm. Ska man äta mer "kokosmackor"? Eller satsa på en riktig lunch? Hm...

/H

5 kommentarer:

  1. Blivande dietist29 juli 2009 kl. 20:20

    Inte för att jag vill klaga, men kroppen behöver faktiskt kolhydrater också. Och att hoppa över frukt för att det innehåller för mycket kolhydrater är ju bara dumt eftersom frukt även innehåller fibrer och massor med vitaminer. Det får du knappast i dig av en massa fett. Ska man äta mycket fett ska det dessutom vara "bra" fetter tex fet fisk och avokado. Fett från grädde och smör är inget bra fett, det sätter sig bara i blodådrorna. Att du sedan ändå går ner i vikt är inte speciellt konstigt, äter man mindre kalorier än man förbrukar går man ner i vikt oavsett var kalorierna kommer ifrån men det är ju såklart bättre om kalorierna kommer från nyttiga och hälsosamma livsmedel.

    SvaraRadera
  2. Inte för att jag vill klaga, men om du har något emot (vegetarisk) LCHF förstår jag inte varför du läser min blogg?

    Uppenbarligen behöver inte kroppen kolhydrater, om folk mår bra och går ner i vikt utan dem, eller hur? Vi har alla blivit fettskrämda och lärt oss att man ska äta en massa kolhydrater varje dag, men det har aldrig hjälpt mig. Jag blir bara mer sugen på snabba kolhydrater.

    Om du läser på kostdoktorn.se kan du se att det inte finns några vetenskapliga bevis för att fett "bara sätter sig i blodådrorna". Dessutom tycker jag inte att jag äter dåligt fett, utan icke-processat fett. Naturligt fett.

    Varför antar du att jag äter mindre kalorier än vanligt? Jag äter nog ungefär samma, eller antagligen mer eftersom jag äter mer fett. Inte ens när jag för några år sedan provade en snabbdiet med bara bananer och mjölk (mycket mindre kalorier!) gick jag ner så snabbt i vikt! Förklara gärna det!

    SvaraRadera
  3. Peter Jansson (den blivande dietisten)30 juli 2009 kl. 09:49

    Jag hamnade här av en slump och jag tänkte att fokk som har bloggar brukar gilla diskussioner, uppenbarligen hade jag fel. Att jag valde att vara "anonym" beror mest på att mott namn inte säger dig något eftersom jag just nu bor i Umeå (heter Peter Jansson).
    Att man blir sugen på snabba kolhydrater har sin förklaring i att det ger snabbt energi vilket höjer blodsockret och snabbt gör oss nöjda. Blodsockter sjunker lika snabbt igen och då vill vi ha mer för att bli nöjda igen, det är en helt naturlig reaktion.
    Om du hade ätit mer kalorier än du gör av med hade du inte kunnat gå ner i vikt, det är omöjligt. Och att du går ner mer i vikt nu än vad du gjorde på din banan och mjölk-diet är inte heller konstigt. Om du får i dig alldeles för lite kalorier ställer kroppen in sig på svält och sparar därför så mycket energi som det bara går. Det innebär att du kommer att gå ner ytterst lite i vikt eftersom kroppen ogärna använder energin eftersom den tror att det är svält på gång och vill spara på reserverna. Det är klart, om du under en längre tid äter extremt lite kalorier kommer du ju såklart att gå ner i vikt eftersom kroppen måste använda reserverna, men det är ingen hälsosamt sätt att gå ner i vikt.

    SvaraRadera
  4. Självklart har jag inget emot diskussioner, men jag vill helst inte att folk dömer mig för de val jag har gjort i min egen blogg. Om du tror på din sanning, varsågod. Låt mig tro på min. Slutdiskuterat.

    SvaraRadera
  5. Inte för att klaga men jag tycker att Peter Janson har rätt. Du är bara en dum jävel som fattar ingenting. Gå och ta självmord din jävla hora. Det du tror är det dummaste någonsin. Du ska vara glad att det finns några som kollar på din blogg din jävel.

    SvaraRadera