lördag 1 augusti 2009

Lördagsmiddag och lördagsgodis

Åh, vad gott vi har ätit idag! Broccoligratäng, stekt halloumi och lite sallad till. Mumma! Det är tveklöst den godaste LCHF-middagen jag har ätit! Ost med ost, fett med fett. Det är gott det! Detta lär vi göra snart igen, kanske med både broccoli och blomkål.

Broccoligratängen.

Middagen i sin helhet.

Och en kass bild på min tallrik.

David fixar sitt lördagsgodis...

...ischoklad! (à la LCHF, såklart)

Recept broccoligratäng (till 2 riktigt hungriga LCHF:are, annars kanske 3-4 personer)

1 broccolibukett
3 dl crème fraîche 34 %
Salt
Peppar
100 g riven fet ost med lite smak

Ställ ugnen på 225 grader. Bryt broccolin i buketter, förväll den i lite lättsaltat vatten. Salta och peppra. Lägg den i en form och bred över crème fraîchen och ha på osten. In i ugnen tills osten fått lite färg (ungefär 20-25 minuter). Ursprungsreceptet hittades HÄR, men man måste vara medlem för att kunna läsa det.

Recept ischoklad (runt 60-65 stycken)

200 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
250 g smör
Sötningsmedel efter smak (David tog 1 tsk)
Eventuellt lite vaniljpulver

Smält smöret i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen i bitar. Tillsätt sedan eventuellt sötningsmedel och vaniljpulver. Droppa smeten i små formar och ställ in dem i kylen. Färdiga att äta när de har stelnat.

Själv åt jag ett par rutor mörk choklad till lördagsgodis. Nu funderar jag på om jag ska göra en nästan riktig kopp varm choklad med mörk choklad i, eller om det räcker för idag. We'll see! Jag smakade en ischoklad och det var verkligen gott. Godare än riktig ischoklad (fast nu är jag inget fan av det, jag föredrar knäck!). Dessutom smakade den mycket sötare än jag trodde att den skulle göra. Kanske för att jag har detoxat mig lite den här veckan. Det roliga var att det räckte med en, trots att den var så god. Helt sjukt! Som sagt; jag känner inte igen mig själv!

Sov så gott!

/Hannah (mätt och belåten)

8 kommentarer:

  1. Tackar! Det var det också! :)

    SvaraRadera
  2. Gratängen blev sjukt god, men jag tror att man kan skippa förvällningen av broccolin. Ska testa det nästa gång.

    SvaraRadera
  3. Vi åker kl 16.00 idag. Vi kan ju höras lite på sms/telefon i veckan? Vi ska bo i skillinge iaf..

    SvaraRadera
  4. Ok! Ni får höra av er. Ska bli kul att ses! :)

    SvaraRadera
  5. "Ost med ost, fett med fett", haha det låter helt galet men jag håller med, det är bra gott det! Halloumi är en av mina favoriter.

    SvaraRadera